Nederlandse Truckers Blikken Terug op Dakar 2024

22/01/2024 09:38
Dakar Rally

De Dakar van 2024 zit er weer op en het was een editie vol hoogtepunten en uitdagingen voor de Nederlandse truckers. Martin Macik won de Dakar van 2024, terwijl Ale\u0161 Loprais de twaalfde etappe won en tweede werd in het algemeen klassement. Mitchel van den Brink behaalde een derde plek en scoorde daarmee zijn beste Dakar-resultaat tot nu toe. Een prestatie om trots op te zijn!

Ook Vick Versteijnen maakte een spannend moment mee toen hij per ongeluk het bivak opreed in plaats van het Parc Fermé. Dit leidde tot een diskwalificatie, maar na protest is hij uiteindelijk op de vijfde plaats geëindigd. De meningen over de zwaarte van de Dakar zijn verdeeld, maar het was ongetwijfeld een uitdagende rally voor alle deelnemers.

Gert Huzink van het Jongbloed Dakar Team kijkt positief terug op de Dakar, ondanks de zware omstandigheden. Ook het Rainbow Truck Team heeft de zware finale succesvol volbracht en kijkt tevreden terug op de 16e positie in de eindklassering. Het De Groot Sport team behaalde een 9e plaats in het algemeen klassement en kijkt terug op een droom die uitkwam. De monteurs hebben keihard gewerkt en zonder hen was deze prestatie niet mogelijk geweest.

Team de Rooy behaalde een derde tijd in de laatste etappe en kijkt terug op een zware, maar boeiende rally. Mitchel van den Brink is trots op de derde plaats en benadrukt de harde werk van het team. Ook Martin van den Brink is blij met de prestatie van zijn zoon en zijn bemanning, ondanks de zware omstandigheden en een gebroken pols.

Verder zijn er positieve geluiden van andere Nederlandse truckers, zoals Pascal de Baar, Anja van Loon, en Saskia Winkelman. Het was een zware rally, maar met een meer dan verdienstelijke 6e plek in de laatste proef kunnen zij terugkijken op een geslaagde Dakar.

Naast de prestaties van de Nederlandse truckers, wordt er ook vooruitgekeken naar volgend jaar. Team de Rooy heeft alweer vier Iveco's voor de rally en vier DAFs voor de classics te huur/koop gezet, wat betekent dat zij er volgend jaar weer bij zullen zijn. Het belooft een interessant jaar te worden met hopelijk nog meer Nederlandse deelnemers en nieuwe trucks op het Dakar-podium.


created: 16/07/2024 01:37 updated: 22/01/2024 09:38 bron